BORBÁNDI GYULA VIRTUÁLIS EMLÉKSZOBA

Vissza

Borbándi Gyula neve összeforrott a Münchenben megjelent Látóhatár–Új Látóhatár című irodalmi és társadalompolitikai folyóirattal. Ám Borbándi Gyula nemcsak alapítója és szerkesztője volt az emigráns körökben leginkább elismert lapnak, hanem történészi, irodalomtörténeti munkássága is a huszadik század legjelentősebb magyar tudósai közé emeli őt. Személyével kapcsolatban mindenképpen ki kell emelni a Szabad Európa Rádió magyar osztályánál, Gyulai Ernő néven végzett szerkesztői, kommentátori tevékenységét is.

Oldalunkon nem pusztán emlékét kívánjuk megörökíteni, hanem arra törekszünk, hogy a világ bármely pontján megismerhető legyen életműve. Borbándi Gyula írásai a huszadik századi magyar történelem megismeréséhez nélkülözhetetlen forrással szolgálnak.

Őszintén reméljük, hogy érdekes és hasznos adatokkal és gondolatokkal tudunk hozzájárulni a nemzeti gondolat teljesebb áttekintéséhez. Örömmel fogadunk minden észrevételt vagy olyan adatot mely kiegészíti Borbándi Gyulával kapcsolatos eddigi ismereteinket. Leveleiket, észrevételeiket az admin@ujlatohatar.com e-mail címen várjuk.

Köszönettel tartozunk Juhász Olgának, Borbándi Gyula özvegyének, hogy a Virtuális Emlékszoba létrehozásához segítséget nyújtott!

Borbándi Gyula szakértők

© 2017 Szeredi Pál

A virtuális emlékszobák létrehozását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.